Telemedicina - TTEKG lakossági információk

24 órás kardiológiai felügyelet az Ön otthonában!

Mi a Transztelefonikus EKG készülék?

A Transztelefonikus EKG egy speciális, kisméretű EKG felvevő egység, melynek segítségével a napi munka- és élettevékenység bármely időpontjában az EKG sajátkezűleg egyszerűen elkészíthető és vezetékes-, mobiltelefonon keresztül továbbítható az kardiológiai értékelő központba.

A Központ egészségügyi csapata folyamatos telefonos elérhetőséget biztosít a rendszerben résztvevő beteg számára, kikérdezi a panaszait és értékeli az EKG felvételt, szükség esetén riasztja a Mentőszolgálatot a beteghez.

Miért van szüksége a Transztelefonikus EKG készülékre?

Az Ön és családja egészsége olyan kincs, melynek megőrzésére Önnel együttműködve az IMS csapata kiemelt figyelmet fordít. Országszerte szakmai partnereinkkel és szakember gárdánkkal az Ön és családja egészségének folyamatos biztosítására törekszünk. Életmód tanácsaink mellett az Ön otthonában, munkahelyén, de akár szabadidős tevékenységek során is biztosítjuk a Transztelefonikus EKG 24 órás szolgáltatást, mellyel a biztonságos és egészségtudatos életforma kialakításához törekszünk hozzájárulni! A rendszer használatának a készüléken kívül egyetlen feltétele a telefonos lefedettség megléte.

Tegyen Ön is egészégéért, hogy időben kiszűrhessük és kezelhessük a magyar lakosság évek óta vezető halálozásáért felelős szív-, és érrendszeri megbetegedéseket!


Hogyan működik a Transztelefonikus EKG?

1. EKG felvétel sajátkezű elkészítése

2. EKG jel továbbítása vezetékes- mobil telefonon vagy BlueTooth adatátvitelen keresztül

3. A beérkező EKG jel fogadása

4. A szakorvos értékeli az EKG-t, tanácsot ad, szükség esetén intézkedik

A TTEKG használata percek alatt megtanulható. Ettől az időponttól kezdve, panasz esetén a nap 24 órájában bármikor, bárhonnan kapcsolatba léphet az ügyeletes szakorvossal, aki a pillanatnyi EKG és a panaszok ismeretében tanácsot ad, segítséget nyújt. Az elküldött EKG kép és az Ön panaszainak kikérdezése révén állandó védelmet jelent.

Ha baj van (pl. infarktus, STROKE-ot okozó szívritmuszavar, stb.), azt időben felismerik, intézkednek a további teendőkről
Ha nincs baj, azt felelősen és megnyugtatóan visszajelzik, dokumentálják

A hangsúly a folyamatos 24 órás szakorvosi- felügyeleten, ellátáson és ehhez kapcsolódó szolgáltatásainkon nyugszik!

Innovációk, melyek Ön számára is elérhetőek!

A legújabb generációs fejlesztéseink:
TTEKG készülékek, melyek egy applikáció segítségével, bluetooth kapcsolaton keresztül küldi az okoseszközre (pl.:okostelefon, tablet) a felvett EKG-t
MobileCliniQ alkalmazás segítségével megjeleníthető az EKG. Ennek révén bármikor Ön is visszakeresheti az elkészített EKG-t

Próbálja ki Ön is, hogy megtapasztalja a 21. század innováció lehetőségeit!Bemutatjuk készülékeinket


Jellemzők: 8/12 csatorna, 375 minta másodpercenként, 2,5 mp elvezetésenként plusz egy 10 mp-es ritmus csík. Három vezetékes páciens kábel plusz beépített mellkasi elektródák. Akusztikus adatátvitel vezetékes és mobil telefonon, illetve TETRA rádión keresztül, egy EKG tárolására képes. 9 Voltos alkáli elemmel üzemel.


Jellemzők: 8/12 csatorna, 375 minta másodpercenként, 2,5 mp elvezetésenként plusz egy 10 mp-es ritmus csík. Három vezetékes páciens kábel plusz beépített mellkasi elektródák. Akusztikus adatátvitel vezetékes és mobil telefonon, illetve TETRA rádión keresztül, Bluetooth adatátvitel mobil eszközre a MobilieCliniQ alkalmazással, egy EKG tárolására képes. 9 Voltos alkáli elemmel üzemel.


Jellemzők: 8/12 csatorna, 500 minta másodpercenként, 10 mp elvezetésenként, pacemaker és elektróda kontakt érzékelés. Három vezetékes páciens kábel plusz beépített mellkasi elektródák. Akusztikus adatátvitel vezetékes és mobil telefonon illetve TETRA rádión keresztül, Bluetooth adatátvitel mobil eszközre a MobilieCliniQ alkalmazással, egy EKG tárolására képes. 2 db AAA alkáli elemmel üzemel.


Jellemzők: 12 csatorna, 500 minta másodpercenként, 10 mp elvezetésenként, pacemaker és elektróda kontakt érzékelés. Hagyományos 10 vezetékes páciens kábel. Akusztikus adatátvitel vezetékes és mobil telefonon illetve TETRA rádión keresztül, Bluetooth adatátvitel mobil eszközre a MobilieCliniQ alkalmazással, egy EKG tárolására képes. 3 db AAA alkáli elemmel üzemel.


Jellemzők: 8/12 csatorna, 500 minta másodpercenként, 10 mp elvezetésenként, pacemaker és elektróda kontakt érzékelés. Akusztikus adatátvitel vezetékes és mobil telefonon illetve TETRA rádión keresztül, beépített SIM kártya mobil interneten keresztüli EKG küldés, 10 EKG tárolására képes. A készülék hangutasításokkal segíti a használatot. Saját beépített akkumulátorral rendelkezik.

Javasolt a használata:

Bizonytalan eredetű mellkasi panaszok;
Szív és érrendszeri megbetegedések rizikója;
Korábbi infarktus, koszorúér műtét;
Kezelőorvosa javaslata esetén

A rendszert a ritkán jelentkező szívpanaszok diagnosztikájára fejlesztették ki.
Mik a Transztelefonikus EKG szolgáltatás előnyei?
» Az EKG egység egyszerűen használható, aki tud telefonálni jelet is tud küldeni!
» Vezetékes és mobil telefonnal, illetve BlueTooth kommunikációval a jel egyaránt elküldhető
» A beteg azonnal tud konzultálni az értékelő szakorvossal
» OEP finanszírozott esetekben a beteg számára a készülék használata költségmentes
» A jel küldése ismételhető, szükség esetén naponta többször is
» A készülék képes a jel tárolására egészen annak törléséig, így a jel akadályozottság esetén több nappal később is elküldhető

Megkérdeztük...
A rendszert a ritkán jelentkező szívpanaszok diagnosztikájára fejlesztették ki. A világ számos országában nagy népszerűségnek örvendő szisztéma lényege, hogy a beteg, vagy kardiológia speciális területein kisebb tapasztalattal rendelkező orvos azonnali telefonos segítséget tudjon kérni nagy tapasztalattal rendelkező kardiológustól, aki a konzílium kapcsán nem csupán a beteg állapotról, aktuális panaszairól és alkalmazott gyógyszeréről tud információhoz jutni, hanem eközben ellenőrizni tudja a beteg EKG-ját és annak esetleges változásait.
Amennyiben a készüléket közvetlenül a betegnek adjuk ki a készülék átadásakor a használat betanítása kapcsán referencia EKG készül, melyet rendszerünkben lementünk. Ez tovább javítja a finomabb EKG változások szükség esetén való felismerését. A rendszer segít eldönteni, hogy a betegek a panaszai igényelnek-e további szakorvosi, illetve kórházi ellátást, illetve biztonsággal folytathatja-e mindennapi megszokott életét.
Adott esetben tehetünk javaslatot gyógyszerek időszakos kihagyására, vagy aktuális bevételére, de a gyógyszeres kezelés tartós módosításához, elhagyásához vagy kiegészítéséhez mindenképpen személyes szakkonzílium szükséges.
Mint az a fentiekből látható a rendszer alkalmazása segíti, mind a ritkán jelentkező szívpanaszokkal, mind a tartósan szívbetegséggel küzdő betegek ellátását és szoros kardiológiai gondozását, valamint jelentős segítséget képes adni hirtelen fellépő szívpanaszok megítélésében is.

Dr. Szabó György
Transztelefonikus EKG rendszer Országos Projektigazgatója

Az IMS magyarországi Transztelefonikus EKG hálózata