Telemedicina - TTEKG lakossági információk

24 órás kardiológiai felügyelet az Ön otthonában!

Mi a Transztelefonikus EKG készülék?

A Transztelefonikus EKG egy speciális, kisméretű EKG felvevő egység, melynek segítségével a napi munka- és élettevékenység bármely időpontjában az EKG sajátkezűleg elkészíthető, és vezetékes vagy mobiltelefonon keresztül továbbítható a kardiológiai értékelő központba.

A Központ egészségügyi csapata folyamatos telefonos elérhetőséget biztosít a rendszerben résztvevő beteg számára, kikérdezi a panaszait és értékeli az EKG felvételt, szükség esetén riasztja a Mentőszolgálatot a beteghez.

Miért van szüksége a Transztelefonikus EKG készülékre?

Az Ön és családja egészsége olyan kincs, melynek megőrzésére Önnel együttműködve az IMS csapata kiemelt figyelmet fordít. Országszerte szakmai partnereinkkel és szakember gárdánkkal az Ön és családja egészségének folyamatos biztosítására törekszünk. Életmód tanácsaink mellett az Ön otthonában, munkahelyén, de akár szabadidős tevékenységek során is biztosítjuk a Transztelefonikus EKG 24 órás szolgáltatását, mellyel a biztonságos és egészségtudatos életforma kialakításához törekszünk hozzájárulni! A rendszer használatának a készüléken kívül egyetlen feltétele a telefonos lefedettség megléte.

Tegyen Ön is egészégéért, hogy időben kiszűrhessük és kezelhessük a magyar lakosság évek óta vezető halálozásáért felelős szív- és érrendszeri megbetegedéseket!


Hogyan működik a Transztelefonikus EKG?

1. EKG felvétel sajátkezű elkészítése

2. EKG-jel továbbítása vezetékes/mobil telefonon vagy BlueTooth adatátvitelen keresztül

3. A beérkező EKG-jel fogadása

4. A szakorvos értékeli az EKG-t, tanácsot ad, szükség esetén intézkedik

A TTEKG használata percek alatt megtanulható és teljesen mobilis. Panasz esetén a nap 24 órájában bármikor, bárhonnan kapcsolatba léphet az ügyeletes szakorvossal, aki a pillanatnyi EKG és a panaszok ismeretében tanácsot ad, segítséget nyújt. Az elküldött EKG kép és az Ön panaszainak kikérdezése révén a rendszer állandó felügyeletet jelent az Ön egészsége felett.

Ha baj van (pl. infarktus, STROKE-ot okozó szívritmuszavar stb.), azt időben felismerik, intézkednek a további teendőkről.
Ha nincs baj, azt felelősen és megnyugtatóan visszajelzik.

A hangsúly a folyamatos 24 órás szakorvosi felügyeleten, ellátáson és az ehhez kapcsolódó szolgáltatásainkon van!

Innovációk, melyek az Ön számára is elérhetők!

A legújabb generációs fejlesztésünk:
Olyan TTEKG készülék, mely egy applikáció és bluetooth kapcsolat segítségével küldi egy megjelölt okoseszközre a felvett EKG-t (pl.: okostelefon, tablet)
A MobileCliniQ alkalmazás segítségével megjeleníthető és bármikor visszakereshető bármelyik korábban készített EKG.

Próbálja ki Ön is, hogy megtapasztalja a 21. század innovációs lehetőségeit!Bemutatjuk készülékeinket


Jellemzők: 8/12 csatorna, 375 minta másodpercenként, 2,5 mp elvezetésenként plusz egy 10 mp-es ritmus csík. Három vezetékes páciens kábel plusz beépített mellkasi elektródák. Akusztikus adatátvitel vezetékes és mobil telefonon, illetve TETRA rádión keresztül. Egy EKG tárolására képes. 9 voltos alkáli elemmel üzemel.


Jellemzők: 8/12 csatorna, 375 minta másodpercenként, 2,5 mp elvezetésenként plusz egy 10 mp-es ritmus csík. Három vezetékes páciens kábel plusz beépített mellkasi elektródák. Akusztikus adatátvitel vezetékes és mobil telefonon, Bluetooth adatátvitel mobil eszközre a MobilieCliniQ alkalmazással. Egy EKG tárolására képes. 9 voltos alkáli elemmel üzemel.


Jellemzők: 8/12 csatorna, 500 minta másodpercenként, 10 mp elvezetésenként, pacemaker és elektróda kontakt érzékelés. Három vezetékes páciens kábel plusz beépített mellkasi elektródák. Akusztikus adatátvitel vezetékes és mobil telefonon, Bluetooth adatátvitel mobil eszközre a MobilieCliniQ alkalmazással. Egy EKG tárolására képes. 2 db AAA alkáli elemmel üzemel.


Jellemzők: 12 csatorna, 500 minta másodpercenként, 10 mp elvezetésenként, pacemaker és elektróda kontakt érzékelés. Hagyományos 10 vezetékes páciens kábel. Akusztikus adatátvitel vezetékes és mobil telefonon, Bluetooth adatátvitel mobil eszközre a MobilieCliniQ alkalmazással. Egy EKG tárolására képes. 3 db AAA alkáli elemmel üzemel.


Jellemzők: 8/12 csatorna, 500 minta másodpercenként, 10 mp elvezetésenként, pacemaker és elektróda kontakt érzékelés. Akusztikus adatátvitel vezetékes és mobil telefonon, illetve TETRA rádión keresztül, beépített SIM kártya mobil interneten keresztüli EKG küldés. 10 EKG tárolására képes. A készülék hangutasításokkal segíti a használatot. Saját beépített akkumulátorral rendelkezik.

Javasolt a használata:

Bizonytalan eredetű mellkasi panaszok;
Szív- és érrendszeri megbetegedések rizikója;
Korábbi infarktus, koszorúér-műtét;
Kezelőorvosa javaslata esetén.

A rendszert a ritkán jelentkező szívpanaszok diagnosztikájára fejlesztették ki.
A szolgáltatás előnyei:
» Az EKG egység egyszerűen használható: aki tud telefonálni, jelet is tud küldeni!
» Vezetékes és mobil telefonnal, illetve BlueTooth kommunikációval a jel egyaránt elküldhető.
» A beteg azonnal tud konzultálni az értékelő szakorvossal.
» NEAK finanszírozott esetekben a beteg számára a készülék használata költségmentes!
» A jel küldése ismételhető, szükség esetén naponta többször is.
» A készülék képes a jel tárolására egészen annak törléséig, így a jel akadályozottság esetén több nappal később is elküldhető.

Megkérdeztük...
A rendszert a ritkán jelentkező szívpanaszok diagnosztikájára fejlesztették ki. A világ számos országában nagy népszerűségnek örvendő szisztéma lényege, hogy a beteg vagy a kardiológia szakterületén kisebb tapasztalattal rendelkező orvos azonnal telefonos segítséget tudjon kérni nagy tapasztalattal rendelkező kardiológustól, aki a konzílium kapcsán nem csupán a beteg állapotáról, aktuális panaszairól és alkalmazott gyógyszeréről tud információhoz jutni, hanem eközben ellenőrizni tudja a beteg EKG-ját és annak esetleges változásait.
Amennyiben a készüléket közvetlenül a betegnek adjuk ki, betanítjuk őt a készülék használatára, mely során referencia-EKG készül. Ez tovább javítja az EKG-változások felismerésének lehetőségét. A rendszer segít eldönteni, hogy a beteg panaszai igényelnek-e további szakorvosi, illetve kórházi ellátást, vagy biztonsággal folytathatja mindennapi életét.
Adott esetben tehetünk javaslatot gyógyszerek időszakos kihagyására vagy aktuális bevételére, de a gyógyszeres kezelés tartós módosításához, elhagyásához vagy kiegészítéséhez mindenképpen személyes szakkonzílium szükséges.
Mint az a fentiekből látható, a rendszer alkalmazása segíti mind a ritkán jelentkező szívpanaszokkal, mind a tartósan szívbetegséggel küzdő betegek ellátását és kardiológiai gondozását, valamint jelentős segítséget képes adni hirtelen fellépő szívpanaszok megítélésében is.

Dr. Szabó György
Transztelefonikus EKG rendszer országos projektigazgatója

Az IMS magyarországi Transztelefonikus EKG hálózata


Az IMS magyarországi háziorvosi Transztelefonikus EKG hálózata